Kitten beleid

 

Lyts Mearke fokt en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid bereiden wij de komst van een nestje voor. Het uiterlijk, lieve karakter en de gezondheid van onze katten staat bij ons voorop, en natuurlijk 100% raszuiver. Daarnaast worden al onze combinaties van ouderdieren uitgezocht op gezondheid en genetische diversiteit. Het type verbeteren doen we door dieren met elkaar te combineren die elkaars goede eigenschappen versterken en/of mindere verbeteren.

 Wat u moet weten wanneer u interesse heeft in een kitten.

Met katten in huis sneuvelt er soms wel eens het een of ander. Ongelukjes naast de bak zijn niet leuk, maar kan helaas wel eens gebeuren. Een kat is geen hond die u op zijn plek kunt sturen en ook nog luistert! Het heel belangrijk dat het hele gezin er achter staat om een nieuw gezinslid in huis te nemen. Want denk eraan dat een kat 15 jaar of meer kan worden en dat katten naast hun jaarlijkse vaccinatie, misschien ook wel door ziekte/ongeval een bezoekje zullen moeten brengen aan de dierenarts. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. Onze intentie is om onze kittens te plaatsen waar ze oud mogen worden. 

De Siberische kat is daarnaast ook erg aanhankelijk. Ze kunnen niet hele dagen alleen zijn. Daarom adviseren wij ook altijd om twee katten samen te plaatsen, of dat er al een vriendje thuis wacht. 


Beleid

Een bezoek vind plaats vanaf 10 weken, ruim een week ná de eerste vaccinatie. Tijdens de bezoeken kan er een kitten worden gereserveerd.  Als u een kitten wilt reserveren vragen wij een aanbetaling. Op de dag dat u het kitten op komt halen dient de rest van het aankoopbedrag te worden voldaan. Indien u als koper, om wat voor reden dan ook een gereserveerd kitten annuleert, dan zal het aanbetaalde bedrag niet worden geretourneerd. Wij als cattery behouden te allen tijde het recht een reservering te annuleren. In dit geval zal het aanbetalingsbedrag volledig worden geretourneerd.

Al onze ouderdieren hebben een stamboom en worden regelmatig getest op HCM, PKD, CIN, FIV en FeLV

De kittens zijn geboren en groeien op met alle liefde en aandacht die ze verdienen in huishoudelijke sfeer. Ze groeien op in onze huiskamer en worden op deze manier gesocialiseerd met mensen, dingen en geluiden. Zij wennen hierdoor aan andere katten, kinderen, honden, de tv, stofzuiger e.d. Hierdoor zullen de kittens volledig gesocialiseerd het nest verlaten. 


In het belang van het kitten plaatsen wij geen kittens die als enigst huisdier gehouden worden. Twee kittens verhuizen samen of er wacht al een nieuw vriendje (niet te oud) op hun in hun nieuw huisje. Een katveilige tuin, balkon of ren is een vereiste, de kittens kunnen en mogen niet los/vrij rondlopen buiten op hun nieuwe stekje. 

​Kittens krijgen bij ons met 9 en 12 weken vaccinaties. Ook zal je kitten een chip hebben en krijg je een stamboom, paspoort en kittenpakket (met o.a. kittenvoer) mee. Als de vaccinaties goed zijn verlopen is je kitten er met 16 weken helemaal klaar voor om naar zijn of haar nieuwe huisje te mogen.  Op het moment van de verhuizing zullen ze in uitstekende gezondheid verkeren, hebben ze hun twee inentingen achter de rug, zijn ze gechipt, ontwormd en vrij van parasieten.  


Lyts Mearke verkoopt géén kittens voor de fok. 


We verkopen de kittens met een koopovereenkomst in het belang van het kitten, koper en verkoper. Voor vragen voor, tijdens en na de aanschaf van een kitten kan je natuurlijk altijd bij ons terecht. 

Lyts Mearke behoud het recht om af te zien van verkoop indien wij vermoeden dat het kitten niet in een juiste omgeving zal terecht komen.