Over ons... 


Hey! Ik ben Joke, de vrolijke noot achter Lyts Mearke. Ik woon samen met mijn gezin (partner Thijs en onze twee kleine meisjes) in Buitenpost, Friesland.

Ik ben een enorme dierenvriend; grootgebracht met honden en liefde voor de natuur en het buitenleven. De liefde voor katten begon toen ik als klein meisje een kitten op de schoot mocht hebben, om voorzichtig te aaien. Niemand had mij gewaarschuwd dat dit kleine wezentje kon gaan trillen en een bromgeluid ging maken! Dit verwonderde mij zo enorm en heeft mij altijd gefascineerd. Zodra ik een woning voor mijzelf had, heb ik een kat uit het asiel gehaald die samen met mij hier kon wonen. Dit was een Cyperse huiskat, Pooky genaamd, die overal met mij mee naartoe ging. Zowel een blokje lopen, als mee in de auto, hij vond het allemaal geweldig. Mijn liefde voor katten is alleen maar gegroeid, en er is ook bijna geen moment geweest dat er geen kat of kitten bij mij woonde. 

 

Momenteel woont Myka, onze prachtige poes van dik 13 jaar bij ons, ze mag graag jagen en is het liefst buiten. Ze is een echte boerderijpoes en vinden ook geregeld 'cadeautjes'  bij de achterdeur. Naast Myka hebben wij nog twee honden; Friese Stabij Foekje en Yfke. Toen Foekje 5 jaar was hebben wij een nestje met haar gefokt, waar 6 prachtige hondjes uit zijn geboren. Yfke is een dochter van Foekje en wij wouden haar graag bij ons houden, ook voor gezelschap van Foekje. 

 De wens voor een cattery bestaat al heel lang, na veel onderzoek kwam ik uit op het prachtige Siberische ras. Ze hebben een prachtig uiterlijk, voornamelijk in de winter wanneer de kraag zich laat zien. Siberen hebben een lief, aanhankelijk karakter, zijn intelligent en blijven tot op latere leeftijd lekker speels. Vaak kiezen ze één persoon uit het gezin waarmee ze een hechte band hebben. Ze kunnen ook makkelijk met (kleine) kinderen.  Ook voor mensen met allergie is de Siberische kat een goede optie. Lees er hier meer over. Thijs en ik waren het eens; de Siberische kat is een perfecte toevoeging aan ons gezin! 

Bij Lyts Mearke staat gezondheid en karakter met stip op #1 en fokken uitsluitend raszuiver. Wij zetten ons graag in voor het behoud van raszuivere Siberen.

 

Naast twee honden en twee katten hebben wij ook drie mini shetlanders om de deur wandelen. Klaske, Emmie en Emmie's dochter Rena. Hun grote maat Wow (KWPN'er paard) mag ook bij ons oud worden. 

Het is aardig druk bij ons, maar genoeg liefde en plek over voor meer. Begin 2024 komen er kippen bij ons op het erf.

In onze gallery zullen wij jullie aan alle prachtige dieren voorstellen!